wat is onze missie?

In de jaren ’60 en ’70 onstond de hippie-cultuur, wie kent het niet?
PEACE, LOVE & HAPPINESS 🙂

Wij staan 100% achter deze mindset en willen niets liever dan met onze muziek peace, love & happiness verspreiden. Voor een betere wereld, voor een vreedzame wereld waarin alle levende wezens (dus ook de dieren!) in harmonie met de natuur en elkaar kunnen leven.

Wij zijn daarom ook ‘plant-powered’, dat wil zeggen dat wij puur plantaardig eten. Voor ons is dat de meest vreedzame en compassievolle manier van leven die we kunnen bedenken.

Wij vertellen hier graag over en kunnen van alles vertellen over deze ‘vegan lifestyle’, vraag er dus gerust naar!

Voedingslessen & coaching naar een plantaardige levensstijl:

 

Back to the ’60s & ’70s!

HIPPIECULTUUR:

Er bestaan veel verschillende ideeën en interpretaties over een ‘hippie’. De één denkt aan lang haar, veel kleur en zweverige muziek terwijl bij een ander juist de natuur en rust als eerst naar boven komt. Volgens de boeken is een hippie de volger van de hippiebeweging die aan het eind van de zestiger jaren in Amerika is ontstaan. Deze subcultuur met voornamelijk jongeren wordt ook wel de flowerpowerbeweging genoemd. Kort gezegd zette deze groep mensen zich af tegen de maatschappij die volgens hen te kapitalistisch en materialistisch was geworden.

De hippies uitten zich niet door middel van politieke protesten of confrontaties met anderen, maar juist door zich ergens anders te vestigen en als het ware het goede voorbeeld te geven. In de subcultuur stond liefde centraal en parallel daaraan vrede en gelijkheid tussen rassen. Creativiteit, plezier en vrij zijn was tevens erg belangrijk.

 

Wikipedia:

Hippies verzetten zich tegen de kapitalistische en materialistische maatschappij, die veel gebruikmaakt van technologie. Deze leidde volgens de hippies enerzijds tot onnatuurlijkheid, kunstmatigheid en milieuvervuiling. Anderzijds richten de mensen binnen deze maatschappij zich te veel op werk, geld, bezit, status, zekerheid en macht. Daarbij leiden burgerlijkheid en een overmaat aan regels en beperkingen tot onvrijheid, de onderdrukking van allerlei gevoelens en ideeën, en uiteindelijk tot geestelijke leegheid. Hippies verzetten zich ook tegen liefdeloosheid, oorlog, discriminatie en geweld.

Het verlangen van de hippies naar een andere samenleving uitte zich doorgaans niet in een confrontatie met anderen, noch in politieke actie met het doel om de hele maatschappij te veranderen. Vaker verliet men de burgermaatschappij  om zelf anders te gaan leven, een tegencultuur te vestigen en op die wijze het goede voorbeeld te geven. Dat hippies anders waren, werd benadrukt door hun aparte uiterlijk. Het leven buiten de reguliere maatschappij vond soms plaats in een commune. Hierin was men gericht op goede communicatie, zorgzaamheid, en het delen van veel zaken met elkaar. Hierin kon men ook zijn ecologische idealen tot uitdrukking brengen door simpel, natuurlijk en zelfvoorzienend te leven. Liefde stond centraal, men was dus voor pacifisme, vrede en gelijkheid tussen rassen. De leefwijze van de hippie was gericht op vrijheid, spontaniteit, creativiteit en plezier.